map

phone

USA: +1 520.509.9753   Ελλάδα: +30 23210 78297

Αφοί Ελευθεριάδη

Ξυλόγλυπτα Εκκλησιαστικά Έπιπλα

ΠΡΩΤΗ ΜΟΝΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Συνοδευόμενη Από τα Χειροποίητα Ξυλόγλυπτα Έργα της Εταιρείας Ελευθεριάδης - Παραδοσιακή Ξυλογλυπτική

©Greek Orthodox Archdiocese of America

Στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου 2019, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και ευδοκίμηση, οι εργασίες της πρώτης Μοναστικής Σύναξης των Ιερών Μονών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Η ίδια έλαβε χώρα στην Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου Roscoe, στη Νέα Υόρκη Αμερικής, έπειτα από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ελπιδοφόρου.


©Greek Orthodox Archdiocese of America
Μεταξύ των ιεραρχικών στελεχών περιλαμβάνονται τα μέλη της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου: Μητροπολίτης Ησαΐας του Ντένβερ, Μητροπολίτης Αλεξίου Ατλάντα, Μητροπολίτης Ναθαναήλ του Σικάγου και Επίσκοπος Απόστολος Μεδαιίας, Γενικός Γραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου, ο οποίος διορίστηκε συντονιστής της Συνέλευσης. Επίσης παρευρίσκονται ο επίσκοπος Δημήτριος Μοκίσσος και ο επίσκοπος Ιερόθεος της Ευκαρπίας. Τη Σύναξη παρακολούθησαν ηγούμενοι και ηγουμένισσες 18 μοναστηριών.

Η εταιρεία μας ήταν παρούσα στη πρώτη Μοναστική Σύναξη της Αρχιεπισκοπής Αμερικής διαμέσου των έργων της

©Greek Orthodox Archdiocese of America

Είχαμε, την τιμή και την χαρά να είμαστε οι σχεδιαστές και κατασκευαστές των χειροποίητων επίπλων και ξυλόγλυπτων έργων φιλοξενίας του χώρου της συνάξεως της Ιεράς Μονής.

Τα ξυλόγλυπτα έργα που δημιουργήσαμε

©Greek Orthodox Archdiocese of America
Τα δημιουργήματά μας, οι ξυλόγλυπτοι καναπέδες, οι πολυθρόνες των Αρχιερέων, οι καρέκλες, τα τραπέζια, οι προσθήκες στο χώρο του συνεδρίου πήραν ζωή και μεγαλοπρέπεια από τους συμμετέχοντες. Τα ίδια τούς ανέπαυσαν συμβάλλοντας στην επιτυχία και την μυσταγωγία του μεγάλου αυτού γεγονότος, της συνάξεως. Προσδίδοντας την οφειλόμενη εκκλησιαστική ευπρέπεια σε μία τόσο σημαντική εκδήλωση.
Ειδικότερα, επιμεληθήκαμε τη ξυλόγλυπτη Πολυθρόνα για τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ελπιδοφόρο. Καθώς και τις ξυλόγλυπτες πολυθρόνες για τους Σεβασμιότατους Μητροπολίτες. Επιπλέον, φροντίσαμε για τις καρέκλες των ηγουμένων, τους ξυλόγλυπτους καναπέδες και τα τραπεζάκια. Συνάμα, δημιουργήσαμε την ξυλόγλυπτη πόρτα εισόδου, τις βιβλιοθήκες καθώς και τον πάγκο του εκθετηρίου με ειδικά φροντισμένη θέση για Η/Υ, επιδιώκοντας ένα αρμονικό σύνολο.

Τα χαρακτηριστικά των επίπλων μας που τα μετατρέπουν σε έργα τέχνης

©Greek Orthodox Archdiocese of America
Η λειτουργικότητα αλλά και η υψηλή ποιότητα των καθισμάτων, των τραπεζιών, των γραφείων και όλης της επίπλωσης, απέσπασε τα θετικότερα σχόλια των συμμετεχόντων και των παρισταμένων. Η έκφραση ευχαριστιών από τους διοργανωτές προς εμάς, καθώς και τα θετικά σχόλια που απέσπασαν τα δημιουργήματά μας ήταν η καλύτερη ηθική ανταμοιβή. Μία ανταμοιβή για όλο το έργο και τους κόπους μας. Αυτό ακριβώς, μας γέμισε τιμή, χαρά και ευλογία. Αλλά ταυτόχρονα ευθύνη και ζήλο, για να συνεχίσουμε να σχεδιάζουμε και να κατασκευάζουμε έργα υψίστης ποιότητας, εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής και καλλιτεχνικής αισθητικής.

Ο ρόλος και ο στόχος της εταιρείας μας
Ο ρόλος που διαδραμάτισαν τα ξυλόγλυπτα έπιπλα στη σύναξη, λοιπόν, δεν ήταν απλά λειτουργικός αλλά καίριας σημασίας.
Για αυτό και η εταιρεία μας, μέσα από τη δημιουργία των συγκεκριμένων ξυλόγλυπτων έργων, προσπάθησε και κατόρθωσε:

  • Να εξυπηρετήσει τη συνεδρίαση και την οργάνωση της 1ης Μοναστικής Σύναξης 2019.
  • Να δημιουργήσει όμορφους χώρους για τη φιλοξενία των ατόμων της σύναξης και τη μετέπειτα λειτουργία της Μονής (μέσα από την επίπλωση των βιβλιοθηκών, του χώρου υποδοχής, των επίπλων του εκθετηρίου καθώς και των κρεβατιών).
  • Να ανταποκριθεί στις προσδοκίες ενός μεγάλου έργου, υψηλών παραγωγικών προδιαγραφών με συνέπεια στο χρόνο παράδοσης των έργων. Μέσω της υψηλής δυναμικής που διαθέτουμε στην παραγωγή, συμβάλαμε με την έγκαιρη αποστολή των έργων με Container μέσω θαλάσσιας μεταφοράς.

Τα συναισθήματα μας βλέποντας τα έργα μας να "παίρνουν ζωή" μέσα από την ιερή σύναξη
Συναισθήματα χαράς, ικανοποίησης και μεγάλη ευλογία ήταν μόνο μερικά από αυτά που ένιωσε ολόκληρη η ομάδα μας, μιας και όλοι οι συμμετέχοντες είναι πελάτες μας και μας εμπιστεύονται εδώ και χρόνια.

Η υπόσχεσή μας
Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε τα υψίστης ποιότητας και καλλιτεχνικής αξίας έργα μας στην Εκκλησία μας. Αξιοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στο σχεδιασμό. Συνδυασμένη με την πατροπαράδοτη τεχνική της χειροποίητης ξυλογλυπτικής. Προκειμένου να διασφαλίσουμε τη συνέχεια της Βυζαντινής παράδοσης. Πάντα με τα καλύτερα υλικά και την τέλεια επεξεργασία που διασφαλίζουν στα δημιουργήματά μας ομορφιά, πρακτικότητα, σταθερότητα και ζωή αιώνων.